Union.png

O projektu

Projekt doprinosi razvoju i provedbi programa iz STEM područja te popularizaciji i poticanju razvoja STEM okruženja na području Osječko-baranjske županije kroz educiranje djece i mladih te pripadnika opće populacije pomoću inovativnih metoda poučavanja i najsuvremenijih tehnologija.

training 1.png Interaktivne radionice
education 1 (1).png Inovativne metode poučavanja
robot 1 (1).png Najsuvremenije tehnologije

Ključni ciljevi projekta

popularizacija STEM-a i podizanje interesa među mladima i općom populacijom
promocija i poboljšanje vidljivosti STEM-a u obrazovanju
poučavanje prirodoslovnoj pismenosti na razumljiv i zanimljiv način uz uporabu najnovijih tehnologija i inovativnih metoda
trening za trenere i opremanje praktikuma
Union (1).png
crowdfunding 1.png

Financiranje i trajanje projekta

Projekt je ukupno vrijedan 2.263.673,02 HRK te je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), a provodi se u sklopu Poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a objavljenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Upoznajte nositelja projekta

Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika (HUIP)

Udruga je osnovana 1.4.2006. te do danas broji oko 350 članova. Udruga nudi savjetodavnu potporu u aktivnostima koje se tiču zaštite intelektualnog vlasništva, registracije obrta ili trgovačkog društva, istraživanja tržišta i pisanja poslovnog plana te sklapanja prvih ugovora u početku poslovanja.


Rad Udruge prvenstveno je usmjeren na razvitak i komercijalizaciju inovacija, dok su nastupi na izložbama i sajmovima alat za odabir inovacija sa najvećim tržišnim potencijalom i provjera njihove tržišne vrijednosti.

image 9.png

Partneri na projektu

Kulturni_i_naučni_centar_Milutin_Milanković 1.png